Vi erbjuder flera kurser i Rallylydnad, dock är det inte säkert att alla erbjuds varje termin. Kurserna bygger på varandra. Du måste alltså ha gått fortsättning för att få gå avancerad osv. Kurserna är:

 1. Nybörjare
  Vi behandlar grunderna i rallylydnaden och arbetar efter reglerna i nybörjarklassen. Du har din hund kopplad.
 2. Fortsättning
  Mer avancerade skyltar introduceras. Du får prova på att bygga egna banor. Din hund ska nu vara okopplad under övningarna.
 3. Avancerad
  De sista skyltarna introduceras och kanske plockar vi även skyltar från andra länder. Rallylydnaden ser inte riktigt likadan ut i alla länder.
 4.  Mästarklass
  För de som inte ger sig efter kurs 3!

Vad är Rallylydnad?

Om du blandar lydnad, agility och freestyle där samarbete och glädje belönas, då blir det Rallylydnad. När du tävlar eller tränar Rallylydnad följer du en bana av skyltar. Varje skylt beskriver ett visst moment som hundekipaget ska utföra.Vissa moment liknar de i tävlingslydnaden, medan vissa lägger grunden för en bra vardagslydnad. Exempel på moment som är bra att hunden kan till vardags är passera hundar och människor på trottoaren och promenera med din hund på stan. Ju mer din hund kan desto roligare och säkrare blir er vardag.

Något som är exceptionellt för Rallylydnad är att du hela tiden får prata och berömma din hund medan ni går banan och utför momenten. Detta gör att hunden tycker att det är jätteroligt när den hela tiden får bekräftelse på de moment som blir  rätt.

Tanken bakom Rallylydnad är att Du och Din hund ska jobba som ett TEAM. Att jobba ihop med sin hund med positiv förstärkning bygger upp ett starkt förtroende och starka band knyts mellan hund och förare.

Kort historia: Rallylydnad utvecklades under år 2000 av Charles “Bud” Kramer. Det var även han som var initiativtagare till agilityn 1984. Kramer ville hitta en ny hundsport som kunde attrahera nya hundägare och som är lite ”mjukare” än tävlingslydnaden.

Rallylydnad kan tränas av vem som helst som vill aktivera och utveckla sitt samarbete och kontakt med sin hund. Vill man dessutom tävla så går det utmärkt!

Texten hämtad från rallylydnad.se