Agility


Agility är inte bara en rolig tävlingsform utan också ett utmärkt sätt att hålla igång din hund – och dig själv. Och hundar brukar älska det! Ett antal hinder ska passeras på en bana, det finns hopphinder, balanshinder, tunnlar mm.

Vi ger för närvarande fem olika kurser i agility. Du ska gärna ha gått valp- och unghundskurs med din hund innan du börjar förberedande agility. Längre ner på sidan hittar du länkar till andra sidor om agility. Här nedan kan du läsa lite mer om kurserna.

Agility I

Vi börjar från början med mycket kontakt- och följsamhetsövningar. Vi får prova på hindren i långsam takt. Stort fokus läggs på att hunden ska lära sig att arbeta självständigt.
Mer information om agility I

Agility II

Agility betyder vighet och snabbhet. Här tränar vi de olika hindren, går igenom grundregler och slipar på kontakten. En grundkurs i lydnad är krav innan anmälan till agilitykurs.
Mer information om agility II

Agility III

Här utvecklar vi oss och tränar upp snabbhet, följsamhet och börjar träna på svårare banor och kombinationer. Tävlingsreglerna ingår här i teoridelen.
Mer information om agility III

Agility IV & V

Påbyggnadskurser för de ekipage som vill gå längre inom agility. Kurserna bygger på svårare kombinationer och passar både dig som bara vill träna och dig som är inriktad på start i agilitytävling.
Mer information om agility IV
Mer information om agility V

Regler för klubbmästerskap i agility
Vad är agility?

Lite inspiration för balansträning, det har gått en månad mellan film 1 och 2.
Film 1
Film 2